Vrijwilliger: Tanya Lavin

‘Mooi dat ik als vrijwilliger iets kan betekenen’

Vier dagen lang werkt de 32-jarige Tanya Lavin als vrijwilligster bij deze Invictus Games. Staat ze in het dagelijks leven als docente Engels voor de klas, tijdens dit evenement is ze onder meer als ‘ballenmeisje’ actief bij het zitvolleybal.

Tanya werd enthousiast voor dit evenement door haar 66-jarige vader Peter Lavin, die 22 jaar diende in het Britse leger en inmiddels al jaren met zijn gezin in Nederland woont. “Hij volgde in 2018 de berichtgeving over de Invictus Games in Sydney en besloot zich direct als vrijwilliger aan te melden toen hij hoorde dat de IG naar Den Haag kwamen”, vertelt Tanya.

Haar vaders enthousiasme werkte zo aanstekelijk dat Tanya zijn voorbeeld al snel volgde. “Ik vind het sowieso heel goed dat er een evenement als dit bestaat en ik vind het mooi dat ik op deze wijze, hoe klein ook, iets kan betekenen voor deze militairen”, vervolgt zij.

Tanya werkt deze Invictus Games vier dagen als vrijwilliger. Inmiddels heeft zij er twee dagen opzitten als ‘ballenmeisje’ bij het zitvolleybal. Daarbij zorgt zij samen met twee andere vrijwilligers ervoor dat, zodra de bal buiten het veld raakt, spelers snel weer een nieuwe, schoongemaakte bal krijgen toegeworpen.

Van haar aanmelding heeft zij nog geen moment spijt gehad. “De sfeer hier op het terrein is echt geweldig”, vertelt zij. “Ik zie bij het zitvolleyball soms sporters die duidelijk niet heel veel ervaring hebben, maar het is zo mooi om te zien hoe enthousiast zij zijn en hoeveel plezier zij aan de wedstrijd beleven”, zegt Tanya.

De beslissende zitvolleybalwedstrijden vallen buiten haar vrijwilligersshift, dus ze zal dan niet als ballenmeisje langs de lijn zitten. “Bij de kwartfinales komen mijn partner en zoontje ook kijken, ik heb  kaartjes voor ze gekocht. Dus zo krijg ik er ook daar nog wat van mee…”