Vrijwilliger: Richard

Richard is één van de honderden vrijwilligers die ingezet wordt tijdens de Invictus Games. Op de openingsdag stond hij de zogeheten Hug Wall. Op deze muur kan iedereen met een stift een boodschap achterlaten, voor de Invictus-gemeenschap bijvoorbeeld, maar ook zijn of haar geliefden.

Wat is de reden dat je als vrijwilliger helpt bij de Invictus Games?

Richard: “Vanuit mijn sportopleiding kreeg ik de uitnodiging om vrijwilliger te worden. Toen ik meer over de Invictus Games hoorde en de verhalen over de atleten meekreeg, ontstond bij mij enorm veel respect en bewondering voor hun doorzettingsvermogen, kracht en mentaliteit. Het is mooi om hen te zien strijden. Ik vind dat ze het waard zijn om je voor in te zetten en wil op deze manier de organisatie helpen om een mooi evenement te verwezenlijken.”

Wat heb je vandaag gedaan?

“Vandaag sta ik dus bij de Hug Wall. Mensen kunnen hier een boodschap achterlaten. Veel gaan daarna met elkaar op de foto, of maken een selfie. Ik word trouwens de hele week ingezet bij de verschillende side-events die tijdens de Invictus Games worden georganiseerd.”

Wat verwacht je van deze week?

“Ik reken op een heleboel emotie, zowel bij de deelnemers zelf als bij de toeschouwers. Iedereen heeft lang naar dit mooie evenement toegeleefd. Ik verwacht bovendien mooie prestaties, maar vooral veel onderlinge sportiviteit te zien.”

Waar kijk jij het meeste naar uit?

“Ik vind het mooi om te zien hoe atleten met een fysieke of mentale beperking zichzelf weten te overwinnen. Het zal me ongetwijfeld raken als ik ze in actie zie en ze hun persoonlijke prestaties zullen proberen neer te zetten.”