Rolstoel basketbal

SYDNEY, AUSTRALIA - OCTOBER 26: Marc van de Kuilen of the Netherland shoots a basket during the Wheelchair Basketball Pool B match between Australia and the Netherlands on day seven of the Invictus Games Sydney 2018 at the QUAY Centre Sydney Olympic Park on October 26, 2018 in Sydney, Australia. (Photo by Mark Kolbe/Getty Images for the Invictus Games Foundation)

Rolstoel basketbal heeft hetzelfde aantal spelers, scoorsysteem, bal-type, afmetingen van het veld  en hoogte van de basket als bij het traditionele basketbal. Deelnemers moeten de bal afgooien of laten stuiteren na elke twee keer duwen van de wielen.

Een team is een mix van mannen en vrouwen waarbij classificatie een belangrijke rol spelen. In totaal zijn er 14 punten toegestaan op het veld per team. Een maximum player is 1 punt, een moderate player is 2 punten en een open player is 3 punten.

Alle wedstrijden worden gespeeld in het Invictus Games stadium. Het aantal tickets dat nu beschikbaar is in de ticketshop, is niet het totale aantal tickets. In een later stadium worden er nieuwe tickets beschikbaar gesteld via onze website. Als er op dit moment sessies uitverkocht zijn, is er later dus nog een kans om voor een specifiek onderdeel tickets te bemachtigen. Volg ons op onze (social media) kanalen voor extra updates.

Rolstoel basketbal

14 Mei 2020Poule fase 1Start tijd: 09:00Invictus Games Stadium
Poule fase 2Start tijd: 14:00Invictus Games Stadium
Poule fase 3Start tijd: 19:00Invictus Games Stadium
15 Mei 2020Halve finalesStart tijd: 14:00Invictus Games Stadium
FinalesStart tijd: 19:00Invictus Games Stadium

Meer Sporten

JAGUAR LAND ROVER DRIVING CHALLENGE

JAGUAR LAND ROVER DRIVING CHALLENGE