Organisatoren Düsseldorf 2023 extra gemotiveerd door Den Haag

In een kort gesprek met twee van de organisatoren van de komende Invictus Games in Düsseldorf (2023) zou je er als Haagse organisator haast trots of verlegen van worden. Zowel de plaatsvervangend programmaleider Martin Ammermann als persofficier Lars Koch van het Duitse projectteam heeft louter mooie woorden voor de huidige versie. Beiden zijn zeer onder de indruk, hebben er een uitstekend gevoel bij en prijzen de excellente organisatie. In twee Duitse woorden “Ganz Toll”. Ze zijn extra gemotiveerd en hebben respect voor alles wat gaat komen.

Duitse veteranen nemen al vanaf de eerste versie in Londen deel aan het evenement. In Sydney nam de toenmalige Bondsminister van Defensie, Dr. Ursula von der Leyen tijdens haar bezoek al het besluit de Invictus Games naar Duitsland te halen. Na een geslaagde ‘bidding’-procedure stond het gepland voor dit jaar, totdat Covid-19 de Invictus Games in Den Haag tweemaal tot uitstel dwong. Het evenement in Duitsland is nu doorgeschoven naar 9-16 september 2023.

Sinds 2018, toen het concreet werd, is het projectteam definitief aan de slag. Daarvoor was het ministerie van Defensie vooral actief geweest. Nu is de beurt aan de twee partijen in het team, de ‘Bundeswehr’ en ‘D-live’, een organisatie die alle grote (sport)evenementen in Düsseldorf organiseert. Het team staat onder leiding van Brigadegeneraal Alfred Marstaller.

Op de vraag wat er anders zal zijn in Düsseldorf komt een sport duidelijk naar voren: tafeltennis. De stad kan zich immers Europese hoofdstad van deze sport noemen. Voor de rest kijken ze uit naar de 16/17 maanden die ze nog hebben. Wie alles wil volgen kan in het Duits en Engels terecht op hun website: www.invictusgames23.de