Webinar Warrior Care in the 21th Century

DOE MEE! – ‘WARRIOR CARE IN EN NA DE PANDEMIE’

Warrior Care in de 21e eeuw” is een webinar over militair-medische ontwikkelingen voor de actieve militair en de veteraan. Het thema “Once a Warrior always a Warrior” resoneert met de titel van een boek dat tien jaar geleden is geschreven door de Amerikaanse psychiater/internist Col (ret) Charles Hoge. Het gaat om de hele keten van zorg, voorbereiding, zorg tijdens uitzending en nazorg tijdens en na de overgang. Er zullen gesprekken worden gevoerd met een scala aan disciplines, van sportgeneeskunde, (trauma)chirurgie, revalidatie tot geestelijke gezondheidszorg.

WERELDWIJD DELEN VAN BEST PRACTICES

De coalitie Warrior Care in the 21st Century, opgericht in 2015, ondersteunt het wereldwijd delen van best practices en geleerde lessen op het gebied van warrior care. Zorgverleners zijn in staat om levensvatbare en innovatieve oplossingen te identificeren voor huidige en toekomstige uitdagingen op het gebied van veerkracht, herstel en revalidatie, en re-integratie.
Medische vooruitgang en onderzoek hebben geleid tot een daling van de sterftecijfers van dienstleden, maar nieuwe uitdagingen vereisen innovatieve, maar bewezen, oplossingen. Warrior Care in the 21st Century is een belangrijke stap in de richting van het opbouwen van partnercapaciteit, het verbeteren van de interoperabiliteit tussen instanties, en het uitbreiden van de levering van medische en niet-medische behandelingen en therapieën aan gewonde, zieke en gewonde militairen die zoveel hebben opgeofferd.
Hoge militaire en civiele vertegenwoordigers wereldwijd zullen zich bij Air vice-marshal Rich Withnall, voorzitter van de Warrior Care of the 21st Century en Commodore Remco Blom, Nederlandse Chirurg-Generaal als leiders van de Defensie-organisatie en ambtenaren van het Nederlands Veteranen Instituut en de Nationale Gezondheidszorg Systemen voor Veteranen voegen op de bijeenkomst. De groep zal de huidige en toekomstige zorg voor dienstleden, veteranen, families en verzorgers bespreken.
Datum: 3 juni 2021
Tijdstip: 13.45 – 17.20 uur Centraal Europese Tijd (CET)
Dit is een online programma dat GRATIS is voor geregistreerde deelnemers. Als u zich wilt registreren voor deze webinar kunt u hier klikken.

Meer Nieuws

Indrukwekkende week in Den Haag trekt bijna 100.000 bezoekers

Indrukwekkende week in Den Haag trekt bijna 100.000 bezoekers

Duurzaamheid belangrijk thema tijdens én na Invictus Games Den Haag

Duurzaamheid belangrijk thema tijdens én na Invictus Games Den Haag

Een geel bankje

Een geel bankje