Officiële opening Speciaal Cruyff Court in Escamp

Aan de Steenwijklaan in stadsdeel Escamp werd op 23 september 2020 om 10.00 uur officieel het nieuwe en speciale Cruyff Court geopend. Frank Rijkaard, al jarenlang ambassadeur van de Cruyff Foundation, kwam samen met sportwethouder Hilbert Bredemeijer en Invictus Games deelnemer Ronald van Dort de openingshandeling verrichten. Leerlingen van de omliggende scholen waren ook aanwezig voor sportactiviteiten op het Cruyff Court. De opening maakte deel uit van de Cruyff Foundation Open Dag On Tour die landelijk werd gehouden.

 

Ronald van Dort, deelnemer Nederlands Team Invictus Games. Foto’s door: Karin Deraedt

Het nieuwe Cruyff Court

Oorspronkelijk zou dit nieuwe Cruyff Court geopend worden tijdens en ter ere van de Invictus Games. Dit kon uiteraard afgelopen voorjaar niet doorgaan zoals gedacht, maar het Court is er toch gekomen en wordt reeds gebruikt.

Dit toegankelijke Cruyff Court aan de Steenwijklaan ligt tussen scholen en naast de sportaccommodatie van HKV/Ons Eibernest. Zowel leerlingen van het Piramide College, het Viertaal College, OBS De Wissel en ook bewoners uit de wijk kunnen dagelijks gebruik maken van het veld. Het is dus multifunctioneel. Dit Cruyff Court is daarnaast speciaal vanwege de aanleg van, naast het inmiddels bekende veldje, een pannavoetbalveld, een hobbelparcours voor rolstoelers en een verstelbare basket op het terrein ernaast.

Zowel aan lopers als aan rolstoelers is gedacht. Door het aanpassen van het hekwerk naast de school is het veld sneller toegankelijk en door het hobbelparcours en het verbeteren van de ondergrond naar het Cruyff Court toe, kunnen rollers nu gemakkelijk zelfstandig naar het veld toe rijden. Het is dus veel toegankelijker.

Meer Nieuws

Alles over sport: #5 – Zitvolleybal

Alles over sport: #5 – Zitvolleybal

Organisatoren vastberaden om Invictus Games The Hague 2020 voor alle deelnemers te realiseren

Organisatoren vastberaden om Invictus Games The Hague 2020 voor alle deelnemers te realiseren

Alles over sport: #4 – Zwemmen

Alles over sport: #4 – Zwemmen