Nog 100 dagen tot de Invictus Games Den Haag 2020

Over exact honderd dagen beginnen de twee keer eerder uitgestelde Invictus Games Den Haag 2020, gepresenteerd door Jaguar Land Rover. De vijfde editie van dit internationale sportevenement, voor fysiek en mentaal gewonde militairen duurt van 16 tot en met 22 april 2022. Het Haagse Zuiderpark wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot een compact en duurzaam ingericht Invictus Games Park.  

De Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben. In de plannen staat altijd de veiligheid en het welzijn van deelnemers en hun Friends & Family voorop. Sinds de inaugurele Invictus Games in 2014 in Londen, zijn de Invictus Games gehouden in Orlando (2016), Toronto (2017) en Sydney (2018).

Sportschema bekend  
Er doen maximaal 500 deelnemers uit 20 landen mee. Op het moment van schrijven is helaas al duidelijk dat het team uit Nieuw-Zeeland niet fysiek aanwezig kan zijn, maar wel betrokken zullen worden als onderdeel van de Invictus Family. Onderstaand sportschema is de laatste versie van het zeven daagse programma, mogelijk volgen er dichter op het evenement nog wijzigingen op basis van dan geldende overheidsmaatregelen rondom covid-19.
Sportprogramma van de Invictus Games Den Haag 2020. Onder voorbehoud van wijzigingen.
Voorzitter van het Invictus Games Den Haag 2020, Mart de Kruif zegt: “Al het harde werk, de inspanningen en het geduld van de 500 deelnemers uit 20 landen zijn voor ons als organisator en partners heel waardevol. Ze vormen een enorme inspiratie om dit jaar een nog beter en mooier evenement neer te zetten. Wat er ook gebeurt, de Invictus Games Den Haag 2020 gaan dit jaar door. Als organisatie willen wij ook onze veerkracht en onze Invictus Spirit tonen door in april 2022 de wereld een onvergetelijk evenement te presenteren, voordat we het stokje overdragen aan Düsseldorf 2023.”
Ook Wouter Bakker, Teamcaptain van het Nederlands Invictus Games Team is er klaar voor: “Nog 100 dagen, voordat de Invictus Games starten. Nu komt het toch echt dichtbij. We hebben met het hele team keihard getraind en ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen als team de games te mogen meemaken in Den Haag. Wij zijn er klaar voor!”
Meer over de Invictus Games Den Haag 2020
De vijfde Invictus Games wordt van 16-22 april 2022 in Den Haag gehouden met  500 deelnemers uit 20 landen die deelnemen aan een multi sportevenement met tien adaptieve sporten. Alle deelnemers nemen, op uitnodiging en kosten van de organisatie, twee vrienden of familieleden die hebben geholpen tijdens het revalidatieproces mee naar het evenement. De kaartverkoop voor het evenement is eind vorig jaar gestart en verkrijgbaar op de website invictusgames2020.nl. The Duke of Sussex is initiatiefnemer van de Invictus Games en beschermheer van de Invictus Games Foundation.

Meer Nieuws

Indrukwekkende week in Den Haag trekt bijna 100.000 bezoekers

Indrukwekkende week in Den Haag trekt bijna 100.000 bezoekers

Duurzaamheid belangrijk thema tijdens én na Invictus Games Den Haag

Duurzaamheid belangrijk thema tijdens én na Invictus Games Den Haag

Een geel bankje

Een geel bankje