Hoofdsponsors eredivisieclubs staan op voor Invictus Games Den Haag 2020

Hoofdsponsors van de eredivisieclubs vragen in de zesde speelronde van de eredivisie aandacht voor de Invictus Games Den Haag 2020, presented by Jaguar Land Rover, die in mei volgend jaar in het Zuiderpark Den Haag worden georganiseerd. Dit doen zij door in het weekend van 14 en 15 september een deel van hun sponsorrechten af te staan. Zo zijn onder andere op de bewegende reclameborden filmpjes te zien van het internationale sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen.

Ook worden deze speelronde veteranen uitgenodigd bij de wedstrijden en is vijftig procent van de backdrops gericht op de Invictus Games. Het is voor het eerst dat de hoofdsponsors van eredivisieclubs collectief een dergelijk maatschappelijk initiatief ondersteunen. Met de actie, die is opgezet door AFAS en Asito, verwachten zij een miljoenenpubliek te bereiken. Niet alleen in de stadions, maar ook via Fox Sports.

Maatschappelijke rol
“Er wordt altijd gemopperd dat het voetbal te commercieel is geworden. Natuurlijk is het commercieel, maar dat is niet het hele verhaal”, aldus Remko Stolk, commercieel directeur van Asito, de shirtsponsor van voetbalclub Heracles Almelo. “We doen meer dan een logo op een shirt plakken. We hebben ook een maatschappelijke rol te vervullen.”

Stolk: “In de VS en de UK is traditioneel veel meer aandacht voor veteranen dan in Nederland. Het is belangrijk dat wij weten wat er gebeurt met al die jongens en meisjes die we uitzenden. Gelukkig komen de meeste heelhuids terug maar er zijn er ook die lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt. Daar willen wij ook aandacht voor vragen.”

Al snel ontstond het plan voor een voetbalweekend waarin de veteranen in het zonnetje gezet worden. “Als stukje bewustwording en waardering van de maatschappij.”

Ook Ministerie van Defensie werkt mee
Om het initiatief tot een succes te maken, dragen ook de organisatie van de Invictus Games Den Haag 2020 en het Ministerie van Defensie hun steentje bij. Voorafgaand aan een aantal wedstrijden komen parachutisten de wedstrijdbal op de middenstip afleveren. Ook lopen veteranen als mascotte mee het veld op.

Meer Nieuws

De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

Een update over de uitgestelde Invictus Games The Hague 2020

Een update over de uitgestelde Invictus Games The Hague 2020

Invictus Games Stories

Invictus Games Stories