Het 20e land dat deelneemt aan de Invictus Games is..

De Invictus Games Foundation kondigde vandaag aan dat het nieuwste lid van de ‘Invictus familie’ de Republiek Korea is.

Korea is het twintigste land dat toetreedt tot deelname aan de Invictus Games, nadat België vorig jaar als nummer negentien werd aangekondigd. Het land stuurt een team van 11 fysiek of mentaal gewonden militairen naar de Invictus Games Den Haag 2020.

Het team wordt uiteraard ondersteund door familie en vrienden, zij hebben een cruciale rol in het herstel van de deelnemers. De 11 Koreaanse deelnemers zullen meedoen aan boogschieten, atletiek, wielrennen, indoor roeien, powerlifting en zwemmen.

De Koreaanse deelnemer Hyunmin Jeong zei: “Door deel te nemen aan sport, en aan de Invictus Games, hopen we onszelf opnieuw te herinneren aan het belang van toewijding, doorzettingsvermogen en vasthoudendheid die ons zullen helpen om door de moeilijkste tijden te navigeren.”

Dominic Reid, CEO van de Invictus Games Foundation, zei: “We zijn enorm verheugd om de Republiek Korea voor de 20e Games als 20e land aan te kondigen. We weten dat de positieve impact van de Games toeneemt naarmate deze steeds internationaler wordt. En dus kijken we ernaar uit hen later dit jaar in Den Haag te verwelkomen. ”

Teamleider Kim Deok Nam, president van de Gehandicapte Veteranenorganisatie van Korea (Sportraad), zei: “We zijn zeer verheugd om uitgenodigd te worden een ​​team te sturen om deel te nemen aan de Invictus Games Den Haag 2020. We kijken ernaar uit om het Koreaans militair personeel een sprong voorwaarts te zien maken als een symbool van hoop en eer. ”

In mei zal de Invictus Games Den Haag 2020 gastheer zijn voor 500 deelnemers uit 20 landen die deel zullen nemen aan 10 aangepaste sporten van 9 tot en met 16 mei 2020. De meeste evenementen zullen plaatsvinden in het Zuiderpark in Den Haag, dat wordt omgedoopt tot het Invictus Games Park.

Meer Nieuws

De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

Een update over de uitgestelde Invictus Games The Hague 2020

Een update over de uitgestelde Invictus Games The Hague 2020

Invictus Games Stories

Invictus Games Stories