H.K.H. Prinses Margriet doopt officiële Invictus Games Den Haag 2020 Tulp

Donderdag 3 juni 2021, Apeldoorn – In de prachtige zonovergoten tuinen van Paleis het Loo is op donderdag 3 juni 2021 de ‘officiële Invictus Games Den Haag 2020 Tulp’ gedoopt door H.K.H. Prinses Margriet. De Prinses, die erevoorzitter is van het comité van aanbeveling van de Nederlandse editie van The Invictus Games doopt de tulp in het bijzijn van Alexander Lamp, een van de leden van het Nederlandse Invictus Team.

 Tulp bekroond symbool van Nederlandse Invictus Games

Invictus Games Den Haag 2020 zijn twee keer uitgesteld en vinden nu plaats van 16-22 april 2022. De Invictus Tulp is al vanaf de eerste uitgestelde editie het symbool voor dit succesvolle internationale sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben.

Deze unieke tulp is gekweekt door tulpenkwekers Jan en Jose Ligthart uit Den Helder en staat onder andere voor de onoverwinnelijkheid van de deelnemers. Na hun mentale of fysieke verwondingen hebben ze allemaal de innerlijke kracht gevonden om door te gaan en zichzelf op te richten. Bijna altijd met de hulp van familie en vrienden, maar altijd mede dankzij de kracht van sport.

De doop werd uitgevoerd in de tuinen van Paleis Het Loo, naast De Koningssprong  een indrukwekkende fontein. De ceremonie werd bijgewoond door Mart de Kruif, voorzitter Invictus Games The Hague 2020, Mevrouw  Lucy Ferguson, Deputy Ambassador UK en tevens vertegenwoordiger van de  Invictus Games Foundation en niet te vergeten de kwekers Jan & Jose Ligthart.

Alexander Lamp

Alexander (45) uit Helmond doet in 2022 voor de tweede  keer mee aan de Invictus Games. Hij zal deelnemen aan het powerliften en roeien. In 2010 kreeg hij de diagnose MS, naar aanleiding van uitvalsverschijnselen aan zijn rechter been. Zijn werk bij het Korps Mariniers kan hij hierdoor niet meer uitoefenen. Zijn gezin, sport en muziek geven hem steun en kracht.

Lamp gaf de volgende reactie: “Samen sporten met mijn team en andere lotgenoten geeft motivatie en inspiratie. En doordat de Games nu in Nederland zijn, hebben we de mogelijkheid om het deze keer echt samen met mijn gezin te doen!”

Mart de Kruif zei: “Al het harde werk en de inspanningen van de 500 deelnemers uit 20 landen zijn voor ons als organisator en onze partners heel waardevol en vormen een enorme inspiratie om nog een mooier evenement in 2021 neer te zetten. Deze prachtige en toch krachtige bloem staat symbool voor de Invictus spirit. Als organisatie willen wij ook onze onoverwinnelijkheid en de Invictus Spirit tonen door in 2022 onze kracht aan de wereld te laten zien met een onvergetelijk evenement.”

Meer over de Invictus Games Den Haag 2020

De vijfde Invictus Games wordt dus van 6-22 april 2022 in Den Haag gehouden met meer dan 500 deelnemers uit 20 landen die deelnemen aan een multi sport evenement met tien adaptieve sporten. The Duke of Sussex is beschermheer en initiatiefnemer van de Invictus Games en de Invictus Games Foundation. Alle deelnemers nemen, op uitnodiging en kosten van de organisatie, twee vrienden of familieleden mee die hebben geholpen tijdens het revalidatieproces naar het evenement.

Meer Nieuws

Indrukwekkende week in Den Haag trekt bijna 100.000 bezoekers

Indrukwekkende week in Den Haag trekt bijna 100.000 bezoekers

Duurzaamheid belangrijk thema tijdens én na Invictus Games Den Haag

Duurzaamheid belangrijk thema tijdens én na Invictus Games Den Haag

Een geel bankje

Een geel bankje