Fisher House Foundation wordt Premier Partner van de Invictus Games The Hague 2020 

De Fisher House Foundation ondersteunt de Invictus Games al heel wat jaren en heeft nu aangekondigd Premier Partner van de Invictus Games The Hague 2020 presented by Jaguar Land Rover te worden. Net zoals bij de voorgaande edities van de Invictus Games blijft de focus van de samenwerking liggen op het supporten van de meer dan duizend familieleden en vrienden die meereizen met de deelnemers naar Den Haag volgend jaar mei.

“Al bijna 30 jaar helpt het Fisher House programma families van militairen en veteranen door ze een ‘huis weg van huis’ te bieden op het moment dat hun geliefden een medische crisis ervaren,” aldus Ken Fisher, voorzitter en CEO van de Fisher House Foundation.

Ken Fisher, voorzitter en CEO van de Fisher House Foundation ontmoet Invictus Games deelnemers.

“Deze families maken duidelijk wat de betekenis van het woord “Invictus”, oftewel onoverwinnelijk, is. Dit is de reden dat de Foundation de focus heeft gelegd op het ondersteunen van familie en vrienden sinds de eerste editie van de Invictus Games in London in 2014 en waarom dit ook weer de focus zal zijn in Den Haag in 2020.“

De Invictus Games The Hague 2020 is een internationaal sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewonde militairen. Van 9 tot en met 16 mei 2020 zal het Zuiderpark in Den Haag getransformeerd worden tot het Invictus Games Park. Vijfhonderd deelnemers vanuit 20 landen zullen, bijgestaan door duizenden familieleden en vrienden, deel gaan nemen in maar liefst 10 sporten.

 

Ken Fisher, voorzitter en CEO van de Fisher House Foundation met enkele deelnemers.

“De toewijding van de Fisher House Foundation aan de Invictus Games is fantastisch,” aldus Luitenant Generaal b.d. Mart de Kruif, voorzitter van de Invictus Games The Hague 2020. “De Foundation heeft het programma voor familie en vrienden vanaf het begin gesteund en wij kunnen niet dankbaarder zijn dat we deze traditie voort kunnen zetten in Den Haag. Alle deelnemers laten stuk voor stuk zien dat iedereen onoverwinnelijk kan zijn wanneer hij of zij gesteund wordt door zijn of haar familie en onze samenleving.

Over Fisher House Foundation

De Fisher House Foundation is bekend door het netwerk wat ze hebben opgebouwd van 82 comfortabele huizen waar de families van militairen en veteranen gratis kunnen verblijven tijdens de behandeling van hun geliefde. Deze huizen zijn gevestigd op de grootste militaire basis en VA medische centra verspreid door de VS en in Europa liggen deze dicht bij medische centra of het ziekenhuis zelf. Fisher huizen hebben tot 21 suites met privé slaap- en badkamers. Families delen een gezamenlijke keuken, was voorzieningen, een warme eetkamer en een uitnodigende woonkamer. Fisher House verzekert gebruikers dat er nooit kosten aan een verblijf gebonden zijn. Sinds de oprichting heeft het programma hebben families van militairen en veteranen een geschatte $451 miljoen bespaard aan transport- en verblijfskosten.

De Fisher House Foundation opereert ook in het Hero Miles programma door gebruik te maken van donaties in de vorm van frequent flyer miles om familieleden naast het bed van gewonde militairen te krijgen. Het Hotels for Heroes programma maakt ook gebruik van gedoneerde hotel punten om families in een hotel te laten verblijven naast medische centra om ze uit de kosten te houden. De Foundation beheert ook het grant programma dat andere militaire liefdadigheidsorganisaties en het toekennen van beurzen aan kinderen en echtgenoten van militairen ondersteund. www.fisherhouse.org

Meer Nieuws

De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

Een update over de uitgestelde Invictus Games The Hague 2020

Een update over de uitgestelde Invictus Games The Hague 2020

Invictus Games Stories

Invictus Games Stories