De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

De uitgestelde Invictus Games in Den Haag staan ​​nu gepland van 29 mei tot 5 juni 2021. Het organiserend comité van de Invictus Games Den Haag 2020 gepresenteerd door Jaguar Land Rover heeft besloten, in overleg met de Invictus Games Foundation, om binnen de huidige Covid-19-maatregelen te werken en de Games begin volgende zomer te plannen.

Originele plannen in Den Haag

De Invictus Games zijn een belangrijke stap naar herstel voor alle deelnemers. De plannen zullen altijd de veiligheid en het welzijn van de fysiek en mentaal gewonden militairen en hun vrienden en familie voorop stellen. De aanwezigheid van speciale gasten en bezoekers zorgt voor een positieve sfeer op het evenement naast interactie met zowel de deelnemers als hun Friends & Family. Vanwege de huidige omstandigheden rond Covid-19, worden begeleiding en social distancing maatregelen zorgvuldig overwogen tijdens de voorbereiding van de Games.

Mart de Kruif, voorzitter van de Invictus Games Den Haag 2020, zei: “Het Coronavirus en de effecten ervan beïnvloeden elk publiek massa-evenement. We zullen de Invictus Games veilig organiseren, voor de deelnemers en hun dierbaren en wanneer we een breder publiek van toeschouwers overwegen, zullen we moeten werken binnen de huidige Covid-19-maatregelen. We streven er nog steeds naar om veilige, verrassende en impactvolle Games te leveren. ”

Benito Versluijs, deelnemer van het Nederlandse Invictus Games Team, zei: “Het was een grote teleurstelling dat de Invictus Games dit jaar niet konden plaatsvinden, maar ook begrijpelijk in de huidige situatie. Ik kijk ernaar uit om deel te nemen aan de Games in 2021. Al het harde werk en de inspanningen van de organisatie en de Nederlandse delegatie zijn nog steeds waardevol en een goede basis om te werken aan een nog mooier evenement in 2021. Samen met mijn teamgenoten, familie en vrienden zullen we onze onoverwinnelijkheid vieren en de Invictus Spirit tonen. Nu we een datum hebben waarop we ons kunnen concentreren, kan ik nieuwe doelen stellen en richting mei 2021 werken. Samen met het team plannen we de trainingsmomenten in, zodat we allemaal bereid zijn om onze kracht aan de wereld te tonen. ”

België zou in Den Haag voor het eerst als Invictus Games-land meedoen. Peter Caubergh, deelnemer van het Belgische Invictus Games Team, zei: “De voorbereidingen voorafgaand aan onze allereerste Games was goed. We hadden trainingsmomenten met het Franse Invictus Games Team en kregen een clinic van het Belgische nationale roeiteam. Toen de grote toernooien zoals de Olympische Spelen begonnen uit te stellen, was het duidelijk dat de Invictus Games ook uitgesteld moest worden. Als spoedeisende arts was het werken op de eerste hulp tijdens deze pandemie mentaal zwaar maar ook een heel bijzondere periode. Ik ben nu langzaamaan weer begonnen met trainen en de teamtrainingen staan gepland voor september en oktober. Hoewel we digitaal contact houden, zal het goed zijn om de hele groep weer te zien en iedereen is nog steeds enthousiast om in mei 2021 naar Den Haag te komen.

Hartverwarmende ondersteuning

Dankzij de hartverwarmende steun van al onze partners en leveranciers kan het organisatiecomité het herstel van fysiek en mentaal gewonden militairen en veteranen blijven ondersteunen. De hele Invictus Family is zeer dankbaar voor de voortdurende steun van alle betrokkenen bij het organiseren van de Invictus Games Den Haag 2020. De sponsors en partners hoefden niet lang na te denken over een mogelijke doorstart en hebben hun steun met een jaar verlengd. Zo heeft de nationale publieke omroep NOS al bevestigd de Invictus Games volgend jaar iedere dag op televisie en online uit te zenden. Op die manier draagt de NOS bij aan het delen van de meeslepende en inspirerende verhalen van de deelnemers.

Conny Wenting, CEO van de Invictus Games Den Haag 2020, zei: “Als team hebben we ons best gedaan om in 2021 een nieuwe datum te vinden. De gemeente Den Haag verwelkomt ons weer hartelijk te midden van de drukke agenda met andere uitgestelde evenementen. De steun van onze founding, presenting partners en sponsoren geeft ons veel vertrouwen dat we onder de huidige omstandigheden in 2021 het best mogelijke evenement kunnen leveren. ”

Meer Nieuws

5 miljoen voor Invictus Games

5 miljoen voor Invictus Games

Alles over sport #8 – Indoor roeien

Alles over sport #8 – Indoor roeien

Invictus Games Den Haag naar 16-22 april 2022

Invictus Games Den Haag naar 16-22 april 2022