De hertog van Sussex maakt bekend dat de 2022 Invictus Games in Düsseldorf worden gehouden

HRH De hertog van Sussex, beschermheer van de Invictus Games Foundation, heeft vandaag aangekondigd dat de Invictus Games 2022 in Düsseldorf, Duitsland, zal worden georganiseerd.

Invictus Games Foundation Patron, HRH De hertog van Sussex zei: “Ik ben vereerd dat Duitsland het Invictus-verhaal verder gaat vertellen, met de zesde Invictus Games op weg naar Düsseldorf in 2022. Duitsland is vanaf het allereerste begin een belangrijk onderdeel van de Invictus Games-familie sinds de start in 2014 en ik weet dat zij voorbeeldige gastheren zullen zijn in het oppakken van de mantel en laten zien wat sport nog steeds doet voor deze inspirerende mannen en vrouwen in hun herstel. Ik hoop dat iedereen in Duitsland klaar is voor wat een ongelooflijke week van sport wordt! Ik twijfel er niet aan dat het Duitse publiek direct achter deze spellen komt en dat elke deelnemer een warm welkom en een geweldige sfeer kan verwachten.

En terwijl we vooruitkijken naar de komende Invictus Games Den Haag 2020, ben ik blij dat twee nieuwe landen, België en de Republiek Korea, voor het eerst zullen deelnemen, waardoor het aantal landen in de Invictus-familie op 20 komt in 2020. ”

De Invictus Games Düsseldorf 2022 brengt meer dan 500 deelnemers uit 20 landen samen om deel te nemen aan een reeks adaptieve sporten.

Competitief proces

De stad werd gekozen na een competitief proces, waarbij de voorzitter van de Invictus Games Foundation, Sir Keith Mills GBE, de andere biedingen bedankte voor hun sterke inzet voor de internationale gemeenschap van gewonden en zieken (WIS), en zei “de Duitse Games lijken een fantastische ervaring te bieden voor de deelnemers en hun vrienden en familie. ”

Hij voegde eraan toe: “Met de komende spelen die plaatsvind in Den Haag, die een eigen reis van wederopbouw en revalidatie markeren, zullen de Invictus Games in 2022 naar Düsseldorf gaan, zodat de Duitse gastheren en deelnemers  de toeschouwers en bijwonende  kunnen blijven inspireren en respect opbouwen voor het dienend personeel of veteranen met verwondingen of ziekten. ”

Evenementen worden gehouden in 2022 in Düsseldorf in en rond het Arena-Sportpark in de loop van één week, verdere details zullen later dit jaar worden aangekondigd.

Trots gekozen te zijn

Thomas Geisel, burgemeester van Düsseldorf, zei: “Düsseldorf is er trots op gekozen te zijn als gastheer van de Invictus Games 2022. De Duitse applicatie met D.Live en de sportstad Düsseldorf was uitstekend. De hoofdstad van de staat kijkt uit naar deelnemers van over de hele wereld en met zijn enthousiaste publiek en expertise in het organiseren van grote sportevenementen zal de Invictus Games Düsseldorf 2022 in het Arena Sportspark een uitstekend evenement worden – met veel hart en emotie. ”

De aankondiging komt terwijl deelnemers van over de hele wereld zich voorbereiden om in mei naar Den Haag in Nederland te gaan, voor wat de vijfde editie van de Invictus Games zal zijn.

Zoals eerder aangekondigd, heeft de Invictus Games Foundation de periode tussen de Games verlengd tot twee jaar. Dit volgde op de voltooiing van de recente Spelen in Sydney en zal bijdragen tot een langere levensduur en meer effectieve ondersteuning voor internationale leden van de WIS-gemeenschap buiten de Spelen.

Meer Nieuws

De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

Een update over de uitgestelde Invictus Games The Hague 2020

Een update over de uitgestelde Invictus Games The Hague 2020

Invictus Games Stories

Invictus Games Stories