Boodschap van de Founding Partners

Op 2 februari maakten we bekend dat we in het licht van de Covid-19 pandemie genoodzaakt waren te concluderen dat het organiseren van de Invictus Games Den Haag 2020 gepresenteerd door Jaguar Land Rover, niet meer kan plaatsvinden zoals gepland in 2021. De Games nogmaals verzetten, is de enige juiste beslissing om iedereen die bij het evenement betrokken is, te beschermen. Na de aankondiging ontvingen we zoveel ondersteunende en inspirerende berichten van over de hele wereld. Bedankt voor alle vriendelijke woorden en steun!

Wij zijn Invictus!​💛🖤  

Jan van Zanen, burgemeester van Den Haag:

“We hebben volkomen beg​rip voor het besluit van het bestuur van de Invictus Games Den Haag om dit grote, internationale sportevenement dit jaar niet door te laten gaan. De veiligheid voor deelnemers, hun dierbaren, vrijwilligers, en de toeschouwers staat voorop. Uiteraard begrijpen we ook dat deelnemers wellicht teleurgesteld zijn, omdat zij zo hard hebben getraind en toegeleefd hebben naar de Invictus Games. Initiatieven van de organiserende stichting om het evenement te verplaatsen, treden we welwillend tegemoet.”

Tamara van Ark, minister van Medische Zorg en Sport:

“Opnieuw worden de Invictus Games The Hague uitgesteld. Helaas is het coronavirus wereldwijd nog niet onder controle. Voor mij staat de gezondheid van eenieder voorop. Ik hoop dat in 2022 de deelnemers uit de hele wereld samen met hun familie, vrienden en alle andere betrokken kunnen genieten van een aantrekkelijk sportevenement. Ik reken op alle partners om samen van de Invictus Games The Hague in 2022 een succes van te maken.”

Lisette Mattaar, directeur en secretaris bestuur vfonds:

“Het vfonds blijft de Invictus Games Den Haag steunen, zoals het vanaf het begin heeft gedaan. Het vfonds was de eerste partij die een financiële toezegging deed, waardoor het mogelijk werd om de Invictus Games naar Nederland te halen. De organisatie van Invictus Games is momenteel op zoek naar manieren om het evenement in 2022 voort te zetten. Uiteraard zullen er nog meer afspraken moeten worden gemaakt, maar wij zijn een van de Founding Partners van de Invictus Games in Nederland en zullen dat ook in 2022 blijven.”​

Ank Bijleveld-Schouten, minister van Defensie:

“Het is een bittere teleurstelling dat de Invictus Games opnieuw niet door kunnen gaan. Ze moeten nu nogmaals verplaatst worden, omdat de gezondheid van alle deelnemers en betrokkenen voorop staat. Sporters weten als geen ander dat de weg naar herstel vaak grillig en onvoorspelbaar is. De weg uit de coronapandemie is dit ook en zorgt voor vele hobbels zoals deze. Net als het doorzettingsvermogen van sporters in het gevecht naar herstel, blijven wij ons hard maken voor veilige Games die recht doen aan de Invictus gedachte. Ik vind het mooi dat de sporters zich niet uit het veld laten slaan en elkaar in deze uitdagende tijden steunen. Ik ben trots op hen!”

Meer Nieuws

5 miljoen voor Invictus Games

5 miljoen voor Invictus Games

Alles over sport #8 – Indoor roeien

Alles over sport #8 – Indoor roeien

Invictus Games Den Haag naar 16-22 april 2022

Invictus Games Den Haag naar 16-22 april 2022