België zal voor het eerst deelnemen aan de Invictus Games in Den Haag

Op de Belgische nationale feestdag, is de Invictus Games Foundation verheugd aan te kondigen dat België als negentiende land wordt toegevoegd aan de lijst van de deelnemende landen voor de vijfde Invictus Games. Een team van tien Belgische fysiek en/of mentaal gewonde militairen zal in mei 2020 afreizen naar Den Haag voor de Invictus Games. Naast hen zullen hun vrienden en familie, die hebben geholpen tijdens het revalidatieproces meereizen naar het evenement.

Naast het gebruik van de kracht van sport om het herstel en ondersteuning van de revalidatie van zieke en gewonde militairen, proberen de Invictus Games te erkennen wat de impact is en welke rol die vrienden en familie spelen in deze reis naar herstel. De vrienden en familieleden zullen samen met de deelnemers hun prestaties vieren, waar door ook zij de Invictus Spirit doorgeven.

“Het is geweldig om een nieuwe naam toe te kunnen voegen aan de lijst van deelnemende landen en we heten België graag welkom bij de Invictus Games familie,” zei Dominic Reid, CEO van de Invictus Games Foundation. “De rol van de Foundation is het overzien van de internationale ontwikkeling van de Invictus Games, en er voor te waken dat de Invictus Spirit wordt uitgedragen door de mannen en vrouwen in hun herstel. We kijken er uit om de Belgische deelnemers te volgen en begeleiden in de aanloop naar de Invictus Games Den Haag 2020.”

“Ik ben heel blij om België te verwelkomen als nieuw deelnemend landde Invictus Games Den Haag 2020. Wij kijken er naar uit België op te nemen in de Invictus Games familie, een gemeenschap van fysiek en mentaal gewonde en zieke militairen en hun geliefden, die elkaar ondersteunen in hun proces van revalidatie,” zei Conny Wenting – CEO van de Invictus Games Den Haag 2020.

“Dit is het begin van een reis voor de Belgische bevolking om hun steun te betuigen voor onze gewonde en/of zieke militairen. Het is ook een stap in de reis naar herstel voor de deelnemers die gaan deelnemen namens Team Belgium en we zijn heel enthousiast om de Invictus Games Den Haag 2020 bij te wonen! “zei Bernard Bolly, manager voor Team België.

Meer Nieuws

De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

Een update over de uitgestelde Invictus Games The Hague 2020

Een update over de uitgestelde Invictus Games The Hague 2020

Invictus Games Stories

Invictus Games Stories