Bedankt voor jullie steun!

Op 19 maart maakten we bekend dat we in het licht van de Coronavoris Covid-19 pandemie moesten concluderen dat de organisatie van de Invictus Games Den Haag 2020, gepresenteerd door Jaguar Land Rover, niet meer kan plaatsvinden zoals gepland.
Het verplaatsen van #IG2020 was de enige juiste beslissing om alle betrokkenen te beschermen. Na de aankondiging ontvingen we zoveel steunende berichten van over de hele wereld. Bedankt voor alle vriendelijke woorden en support!
Onze tijd komt en #IG2021 zal nog beter worden! Blijf veilig iedereen. 💛🖤

Johan Remkes, waarnemend burgemeester van de gemeente Den Haag:

“We hebben volkomen beg​rip voor het besluit van het bestuur van de Invictus Games Den Haag om dit grote, internationale sportevenement dit jaar niet door te laten gaan. Uiteraard begrijpen we ook dat deelnemers wellicht teleurgesteld zijn, omdat zij zo hard hebben getraind en toegeleefd hebben naar de Invictus Games 2020. Initiatieven van de organiserende stichting om het evenement te verplaatsen, treden we welwillend tegemoet.”

 

Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport:

“Voor alle deelnemers, familie, vrienden en andere betrokken is het jammer dat de Invictus Games The Hague 2020 vanwege het Coronavirus worden uitgesteld tot 2021. Gelet op de omstandigheden een wijs besluit van de organisatie.
Ik ga er vanuit dat alle betrokken partijen zich volop zullen in zetten om volgend jaar de Invictus Games The Hague tot een groot succes te maken. Uiteraard zal ook het ministerie van VWS daar weer een bijdrage aan leveren.”

Lisette Mattaar, directeur en secretaris bestuur vfonds:

“Het vfonds blijft de Invictus Games steunen, zoals zij dit vanaf het begin gedaan heeft. Het vfonds was de eerste partij die een financiële toezegging heeft gedaan en heeft het daarmee mogelijk gemaakt de IG naar Nederland te halen. De Invictus Games organisatie zoekt op dit moment naar mogelijkheden om het evenement door te laten gaan in 2021. Uiteraard zullen er nog nadere afspraken gemaakt moeten worden, maar wij zijn een van de Founding Partners van de IG in Nederland en blijven dat ook in 2021.”

Ank Bijleveld-Schouten, Minister van Defensie:

“Het is een verstandig besluit om de Games dit jaar niet door te laten gaan. In deze omstandigheden kan het helaas niet anders.
Maar dat neemt niet weg dat het een grote teleurstelling is voor de deelnemers en hun families. Het is echt iets waar je met z’n allen naar toe leeft. En dat geldt ook voor de vrijwilligers en de mensen in de organisatie.”

Luitenant-admiraal Rob Bauer, Commandant der Strijdkrachten:

“Het is voor iedereen die betrokken is bij de Spelen ongelofelijk jammer. Ik hoop dat de sporters, hun familie en vrienden het een plek kunnen geven en de weg naar herstel blijven oppakken. Daarbij helpt het om thuis een manier te vinden om te blijven bewegen. Want dat blijft – zeker ook in deze tijd – ongelofelijk belangrijk. Ik wens de sporters en hun families heel veel sterkte toe. We laten jullie niet in de steek.”

Meer Nieuws

De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

Een update over de uitgestelde Invictus Games The Hague 2020

Een update over de uitgestelde Invictus Games The Hague 2020

Invictus Games Stories

Invictus Games Stories