100 dagen tot Invictus Games Den Haag 2020

Met nog 100 dagen te gaan tot de aftrap van de Invictus Games Den Haag 2020, gepresenteerd door Jaguar Landrover onthulde Johan Remkes, Burgemeester van Den Haag en Chef de mission van het Nederlandse team kolonel der mariniers Stefan Nommensen, een mega-campagnebeeld in het atrium van het stadhuis.

Megabeeld en een nieuwe ambassadeur

Het compacte internationale multi-sportevenement (9-16 mei) voor fysiek en/of mentaal gewonde (ex) militairen, wordt georganiseerd in het Zuiderpark in Den Haag van 9 -16 mei 2020. De onthulling betreft een beeld van 3 bij 6 meter dat blijft staan in het gemeentehuis tot en met het evenement.

De Burgemeester zei: “Geen mens komt ongeschonden uit een oorlog. Ook al zijn ze er nog zo voor getraind. De kracht die gewonde en zieke soldaten opbrengen om vervolgens te herstellen is enorm. Dat zij ook nog in staat zijn om op hoog niveau te sporten, grenst aan het bovenmenselijke. Ik ben dan ook heel blij en dankbaar dat Den Haag een podium mag bieden aan deze mannen en vrouwen die door zovelen worden bewonderd. Wij zullen hen met open armen ontvangen.”

Goed op schema

Bestuurslid van de Nederlandse Invictus Games 2020 organisatie Angelien Eijsink gaf een korte update over de voorbereidingen. “Met nog 100 dagen te gaan liggen we goed op schema. Voor de 500 deelnemers uit 20 landen wordt het Zuiderpark vanaf begin april omgetoverd in het Invictus Games Park voor de meest compacte en duurzame Games ooit. We bouwen in het park een festivalterrein met 22.500 m2 aan tijdelijke stadions voor sport, ruimtes voor gastenontvangsten en doe-activiteiten van Defensie bijvoorbeeld. Vorige week hebben we vertegenwoordigers van alle 20 deelnemende landen voor de tweede keer op bezoek gehad en die waren onder de indruk van onze plannen.”

💛🖤 | London ✅, Orlando ✅, Toronto ✅, Sydney ✅, The Hague... 100 days to go!

Gregory Sedoc ambassadeur en bestuurslid

Eijsink stelde daarna ook ex-topsporter en ex-militair Gregory Sedoc voor als ambassadeur en bestuurslid. Sedoc, nu in dienst van de politie, kijkt uit naar het internationale multi-sport evenement en zal vanaf nu vaker optreden als ambassadeur.

Chef de Mission Nederlands Invictus Games Team

Stefan Nommensen, Chef de Mission van het Nederlandse Invictus Games Team, gaf de volgende update over het team op weg naar de Games: “De sporters zijn hard bezig om de eerste stappen te zetten tot het behalen van hun persoonlijke doelen. Ook zien wij dat de deelnemers elkaar opzoeken en steun bij elkaar vinden. Het wordt al een echt team. Volgende week zijn wij ook met de Friends & Family bij elkaar. Zij vormen een onlosmakelijke steunpilaar voor onze sporters.

Wij kijken uit naar de Invictus Games. Wij zijn verheugd en trots dat de Games in Nederland worden gehouden en dat de deelnemers voor eigen publiek tonen, dat ze weliswaar gewond (lichamelijk en geestelijk) maar zeker niet verslagen zijn!”

Meer Nieuws

De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

De Invictus Games Den Haag vinden plaats van 29 mei tot 5 juni 2021

Een update over de uitgestelde Invictus Games The Hague 2020

Een update over de uitgestelde Invictus Games The Hague 2020

Invictus Games Stories

Invictus Games Stories