Meet the Marines

Eén van de side events deze week bij de Invictus Games is ‘Meet the Marines’. Bij Meet the Marines kunnen bezoekers deze week verschillende challenges doen. Jong en oud kunnen de uitdaging met elkaar aangaan. Wie kan de meeste pull-ups, push-ups en sit-ups doen. Door deze challenge aan te gaan, leer je onder begeleiding van (ex)mariniers waar je grenzen liggen en hoe je deze grenzen aan kan geven.

De begeleiders van het side event zijn zelf allemaal marinier of oud-marinier. De Invictus Games betekenen veel voor hen. Zo zijn veel van de mariniers zelf ook op uitzending geweest. Daarnaast kennen ze allemaal gewonde militairen en doet een bekende van hen dit jaar ook mee met de Invictus Games met zwemmen en atletiek.

Wat is jullie relatie met de Invictus Games?

Koen Castelein: “Wij zijn ‘Meet the Marines’ en staan hier met een activatie. We organiseren evenementen en proberen ze in het licht te zetten. We zijn allemaal mariniers of oud-marinier. Verder zijn wij allemaal heel begaan met Defensie. We kennen allemaal veel gewonde militairen. Heel veel van ons die vandaag aanwezig zijn, zijn ook op uitzending geweest. We wensen hun een warm hart toe. Ik denk dat we daarom goed op dit evenement passen. Met een gewonde militair, die toevallig hier ook mee zwemt en aan atletiek doet, heb ik vorig jaar meegedaan aan een speedmars van 76 kilometer in het kader van 76 jaar vrijheid. Ik ken verschillende gewonde militairen.”

Welke challenge hebben jullie vandaag gedaan?

“Bij onze stand hebben we meerdere challenges gedaan vandaag. Zo hebben we onder andere de pull-up challenge, de push-up challenge en de sit-up challenge. Daarnaast hebben we ook de team competition. Hierbij ga je in tweetallen met een brancard een fictieve gewonde over het parcours begeleiden.”

Wat hoop je deze week allemaal nog te zien?

“We krijgen hier veel enthousiaste mensen, dat is heel mooi natuurlijk, en hopen er nog meer te zien. En ik hoop zelf natuurlijk ook nog een rondje over het terrein te maken en veteranen in beweging te zien.”