Military Lifeline Experience

Military Lifeline Experience laat je kennis maken met het dagelijks bestaan militairen

Het Zuiderpark zindert, van 9 tot 16 mei, tijdens de Invictus Games van alle activiteiten. IG2020 is veel meer dan een sportevenement alleen. Er is, naast het wedstrijdschema, een uitgebreid programma waarin ook ruimte is voor muziek, entertainment en demonstraties. Zo komt er een indrukwekkend Defensieplein, de Military Lifeline Experience, op het speciale evenemententerrein. Jong en oud kan hier kennis maken met verschillende aspecten van het militaire bestaan.

In samenwerking met het Ministerie van Defensie komt een groot aantal spectaculaire voertuigen naar Den Haag. De verschillende krijgsmachtdelen presenteren zich met materieel, displays en demonstraties aan het publiek. Blikvangers zijn een F-16 straaljager, een klimmuur, F-35 flightsimulator, een FRISC-mariniersboot en een rupsvoertuig (Viking). Er wordt een Compound, een militaire basis, nagebootst, waar een ieder kan ervaren hoe het is om tijdens een missie op Kamp Holland te verblijven.

Ook wordt in een aantal paviljoens aandacht besteed aan de militaire opleiding, en de aspecten leiderschap, samenwerking, fitheid en moed. Bovendien wordt er stilgestaan bij innovaties, inclusiviteit, medische zorg én historie.

De open dagen én roadshows van Defensie zijn sinds jaar en dag uiterst populair in Nederland. Tijdens de Invictus Games wordt een speciaal programma gedraaid. Bezoekers worden betrokken bij de activiteiten, en krijgen volop de gelegenheid deel te nemen. Het is de intentie van de organisatie van de Invictus Games om van IG2020 een onvergetelijk evenement voor zowel deelnemers, hun familie en vrienden én het publiek te maken. De Military Lifeline Experience, aan de boorden van het water in het omvangrijke Zuiderpark, zal daar zeker aan bijdragen. De side-events op het evenemententerrein zijn overigens gratis toegankelijk.