Side events

Een bezoek aan een van de side events maakt een dag op de Invictus Games presented by Jaguar Land Rover in het Zuiderpark helemaal af.

 

Meer dan sport alleen

De Invictus Games zijn, in veel opzichten, meer dan een sportevenement alleen. De organisatie zal van het evenement een gedenkwaardige week maken, voor de (internationale) deelnemers, hun meegereisde familie en vrienden én het publiek.

In en rond het Zuiderpark wordt een uitgebreid programma samengesteld, waarbij niet alleen ruimte is voor het sporten, maar ook voor muziek, entertainment, clinics, lezingen en demonstraties. Aan de inwendige mens wordt vanzelfsprekend ook gedacht, er komt een uitgebreid en gevarieerd horeca-aanbod. Er is een flink aantal, gratis toegankelijke, side events in voorbereiding. Een bezoek aan de Invictus Games zal daardoor nog meer de moeite waard worden.

Het Zuiderpark vormt het middelpunt van de IG2020 in Den Haag en wordt omgedoopt tot het Invictus Games Park. In het park komt een speciaal evenemententerrein waar het merendeel van de side events wordt gehouden. Diverse sportbonden zullen hier speciale sportcourts inrichten, Defensie zal zich op spectaculaire wijze aan het publiek presenteren en er zullen (muziek)optredens plaatsvinden. Daarnaast zullen er events worden georganiseerd in het openluchttheater, rondom het speciaal gebouwde stadion, de atletiekbaan en in de sportcampus. In de Nations Home, het thuishonk voor de deelnemers en hun familie, vindt een speciaal programma plaats. Juist op de momenten dat er geen wedstrijden plaatsvinden in het Zuiderpark, zal er op diverse plekken veel entertainment zijn. Het maakt een bezoek aan het Zuiderpark tot een leuke, maar ook waardevolle dagbesteding.

De mix van sport en side events zal voor een unieke, levendige en gezellige sfeer in het Zuiderpark zorgen. Die ambiance zal de internationale afvaardigingen die eind mei, begin juni 2021 naar Den Haag komen aanspreken. En jou, als bezoeker, ook aangenaam verrassen.

Muziek

Muziek krijgt een nadrukkelijke plek in het programma. Niet alleen omdat optredens de sfeer en gezelligheid verhogen, maar ook omdat bewezen is dat voor veel deelnemers aan de Invictus Games, en hun familie en vrienden, muziek een belangrijke steun bij het verwerken van trauma’s is (geweest).

Sport

Veel van de side events hebben een sportief karakter. Diverse sportbonden richten een mobiel sportveld in. De Johan Cruyff Foundation komt bijvoorbeeld met een speciaal Cruyff Court voor sporters met een beperking.

Defensie

De open dagen van Defensie zijn sinds jaar en dag uiterst populair. Tijdens de Invictus Games zal er een speciaal programma van Defensie in het Zuiderpark zijn. De verschillende krijgsmachtdelen zullen zich met materieel, displays en demonstraties presenteren aan het publiek.