Het doel

SYDNEY, AUSTRALIA - OCTOBER 26: Sabrina Daulaus of France competes in the Women's Long jump IJ5 during Athletics on day seven of the Invictus Games Sydney 2018 at Sydney Olympic Park Athletics Centre on October 26, 2018 in Sydney, Australia. (Photo by Mark Metcalfe/Getty Images for The Invictus Games Foundation)

Tuurlijk, elke deelnemer aan de Invictus Games zal zijn uiterste best doen voor een zo goed mogelijke prestatie. Maar, bij de Invictus Games draait het niet om het winnen van medailles. Bij de Invictus Games draait het om de ervaring, dat is de hoofdprijs.

De Invictus Games gebruikt, als gezegd, de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben. Zij zijn gewone mensen, zoals iedereen, die echter bijzondere, vaak nare dingen hebben meegemaakt, en nu weer bijzondere, mooie dingen doen.

In het revalidatie en re-integratietraject van (voormalig) militairen en veteranen, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt of ernstig ziek zijn geworden tijdens hun inzet is sport een belangrijke ondersteunende factor. Dankzij het sporten worden nieuwe doelen gesteld en worden zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroot. Bij de Invictus Games staan die persoonlijke doelen ook voorop, niet de sportprestaties.

De Invictus Games biedt deelnemers de kans een bladzijde om te slaan en een nieuwe pagina te beschrijven.