Family & Friends: Carrie Pressot

‘Het helpt ook mij sterker te worden’

De meeste sporters kunnen tijdens deze Invictus Games rekenen op de onvoorwaardelijke steun van familie en vrienden. Een van hen is Michael Murphy van Team USA. Hij wordt deze week in Den Haag vergezeld én bijgestaan door zijn vriendin Carrie Pressot.

Net als haar vriend Michael is Carrie zelf ook landmachtveteraan. “In Amerika hebben we ons samen op deze Invictus Games voorbereid”, vertelt Carrie. “Michael en ik hebben veel samen getraind en we hebben samen toegewerkt naar dit evenement.”

Want hoewel Carrie niet zelf als deelnemer aan deze Invictus Games meedoet, heeft dit evenement ook voor haar – als veteraan – wel degelijk een belangrijke betekenis. “Het helpt ook mij sterker te worden. Het is zo inspirerend om de sporters bezig te zien”, vertelt zij net na afloop van een atletiekwedstrijd waarin zij samen met Michael en enkele andere leden van Team USA een landgenoot én de andere deelnemers aanmoedigde.

Carrie is erg blij met het platform dat de gewonde veteranen hier krijgen en is onder de indruk van de onderlinge steun. “Je krijgt er kracht van, het brengt iedereen bij elkaar. It is an empowering experience and really brings everybody together…”