Residents (omwonenden) alleen NL

In mei 2020 vinden de Invictus Games plaats in het Zuiderpark, Den Haag.
Het is dat jaar het grootste internationale sportevenement in Nederland. Van 9 tot en met 16 mei gaan ruim 500 competitors uit 20 landen op jacht naar medailles in 9 verschillende sporten. De meeste sporten zullen plaatsvinden in het Zuiderpark, maar het zwemmen zal plaatsvinden in het Hofbad in Den Haag.

Uiteraard doen we er alles aan om (verkeers)drukte in goede banen te leiden en de bereikbaarheid van uw woning of onderneming zo goed mogelijk te waarborgen. In deze brief vindt u alle informatie over wat dit voor u betekent en hoe u zich kunt voorbereiden. Laat ook uw bezoek, klanten of leveranciers weten dat deze maatregelen er zijn. Dan kunnen zij er waar nodig rekening mee houden. U kunt erop vertrouwen dat alle betrokken partijen er al het mogelijke aan doen om deze overlast zoveel mogelijk te beperken. Wij hopen hierbij op uw begrip.

Gratis toegang
Het Zuiderpark wordt van 9 tot 16 mei omgedoopt tot Invictus Games Park en alle dagen gratis te bezoeken. Het park wordt dus niet afgesloten en zijn met de fiets en wandelend altijd vrij toegankelijk voor bezoekers, bewoners, en bezoekers van lokale bedrijven. Wel is een klein deel van het gebied afgesloten voor auto’s en worden (drang)hekken geplaatst om bezoekersstromen te reguleren en indien nodig drukke wegen tijdelijk af te kunnen sluiten. Door matrixborden worden bezoekersstromen in goede banen geleid om overcrowding te voorkomen. Voor het bijwonen van een van de wedstrijden in het Invictus Games Park, is een toegangskaartje nodig. Deze zijn te koop via de webshop op onze website of aan de deur.

Geluid
In het park zijn podia aanwezig waar muziek wordt afgespeeld. De organisatie houdt zich hierbij aan de geldende maximale geluidsnorm. Dit wordt zo geplaatst zodat de omgeving hier zo min mogelijk last van heeft.

Bereikbaarheid
Natuurlijk heeft de verkeersafwikkeling van het grote aantal bezoekers dat wordt verwacht de aandacht. Het advies aan bezoekers is om met de fiets of het openbaar vervoer te komen en dit communiceren wij ook zeer actief via al onze kanalen. Rond het evenemententerrein worden tijdelijke fietsenstallingen geplaatst. Een klein aantal invalideplekken is gereserveerd voor mindervaliden rond het evenemententerrein.

Verkeersmaatregelen
De Invictus Games The Hague 2020 zal naar verwachting behoorlijk wat bezoekers trekken. Uiteraard doen we er alles aan om (verkeers)drukte in goede banen te leiden en de bereikbaarheid van uw woning of onderneming zo goed mogelijk te waarborgen.

Vragen
Mochten de maatregelen serieuze problemen voor u met zich meebrengen, neemt u dan contact op via omgeving@invictusgames2020.nl. Er is vast een oplossing te vinden.

Het is niet mogelijk rechten te ontlenen aan bovengenoemde maatregelen. De organisatie houdt zich het recht voor om, indien de veiligheid in het geding komt, veranderingen door te voeren.