Deelnemer: Kerrie Tessier

‘Dit is een kans voor mij om mentaal en fysiek sterker te worden’

Kerrie Tessier van Team Australia neemt tijdens deze Invictus Games deel aan maar liefst vijf verschillende sporten. “Dit is een kans voor mij om mentaal en fysiek sterker te worden”, geeft zij als haar belangrijkste motivatie om aan het evenement mee te doen.

De verwondingen die Kerrie tijdens haar diensttijd opliep, leidde in 2016 tot een ontslag op medische grond. Al vrij snel na dit ontslag startte zij met een medicijnenstudie aan de universiteit. Zonder dat zij alle gebeurtenissen een plek had kunnen geven.

Dat realiseerde zij zich pas goed toen zij in 2018 op televisie fragmenten zag van de Invictus Games die op dat moment in Sydney werden gehouden. “Ik werd zo geïnspireerd door de atleten. Zij waren allemaal zo gelukkig”, blikt zij terug op dat moment. “Het gaf mij heel veel energie. Op dat moment realiseerde ik mij dat deelname aan deze spelen voor mij een mooie kans zou zijn.”

Nu vier jaar later komt Kerrie bij meerdere sporten in actie. Voor haar en haar teamgenoten bleef het overigens tot het laatste moment nog spannend of zij als gevolg van de pandemie wel naar Den Haag konden afreizen. ‘Helaas testte een van mijn mede-atleten positief en moest hij aanvankelijk achterblijven. Maar hij zit nu in het vliegtuig en neemt vanaf morgen alsnog deel.”

Hoewel de Invictus Games nog maar net zijn gestart en Kerrie nog maar aan enkele wedstrijden heeft deelgenomen, is zij onder de indruk van wat ze tot nog toe heeft gezien. “Bij de openingsceremonie zaterdagavond zaten wij net achter Team Oekraïne. Het was zo indrukwekkend om te zien dat alle landen hun steun betuigden. Dat was echt een mooi moment.”