FAQ

FAQ

 • Wat zijn de Invictus Games?

  De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben.

  De openingseditie van de Spelen werd in september 2014 gehouden in Londen. ZKH de Hertog van Sussex en de beschermheer van de Games, en het organiserend comité hoopten dat deze spelen het begin zou zijn van ‘The Invictus story’ en dat ook andere steden in de wereld de uitdaging tot de organisatie aan zouden gaan.

  Sindsdien werd het grootschalige sportevenement georganiseerd in Orlando (VS, 2016), Toronto (Canada, 2017) en Sydney (Australië, 2018). De vijfde editie van de Spelen, en tevens het eerste lustrum, zal 75 jaar na de bevrijding in 2020 worden gehouden in Nederland.

 • Wanneer en waar worden de Invictus Games The Hague 2020 gehouden?

  De vijfde editie van de Spelen, en tevens het eerste lustrum, zal 75 jaar na de bevrijding in 2020 worden gehouden in Den Haag Zuiderpark van 9 tot en met 16 mei 2020.

 • Hoeveel deelnemers doen mee aan de Invictus Games The Hague 2020?

  Het aantal deelnemers voor Invictus Games The Hague 2020 is vastgesteld op 500.
  De Invictus Games staat open voor alle fysiek en mentaal gewonde militairen, voor professionals en deelnemers zonder voorafgaande ervaring in een bepaalde sport.

 • Is er al een sportprogramma?

  Wanneer alle teams en deelnemers bekend zijn, zal het definitieve programma worden gepresenteerd. Naar verwachting is dit begin volgend jaar, januari 2020.

 • Welke sporten zie je tijdens de Invictus Games The Hague 2020?

  In Den Haag, zullen 500 deelnemers vanuit 19 landen concurreren in 10 verschillende sporten.

  Team sporten: rolstoel basketbal, rolstoel rugby, zitvolleybal.

  Individuele sporten: atletiek, handboog schieten, gewichtheffen, zwemmen, indoor roeien JLR Driving Challenge en wielrennen.

 • Waar kan ik mij opgeven om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom de Invictus Games The Hague 2020?

  Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van dit unieke evenement en mogelijkheden om betrokken te worden bij deze Games. En volg onze social media kanalen (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en Youtube) voor het laatste nieuws.

 • Waar kan ik meer informatie opvragen over hospitality en sponsor pakketten?

  De activiteiten rondom de Invictus Games zijn gekoppeld aan de 75 jaar bevrijding van Nederland in 2020 en worden onder andere ondersteund door “founding partners”. We zijn nog op zoek naar meer Invictus Games partners. Deze partijen ondersteunen ons niet alleen om de Games goed te kunnen organiseren maar steunen ook initiatieven gericht op een gezonde en actieve levensstijl voor diegenen met een mentaal of fysieke handicap in de breedste zin van het woord. Er zijn op dit moment verschillende samenwerkingsmogelijkheden, word jij ook onderdeel van The Invictus Games? Wij nodigen je graag uit om bij interesse contact op te nemen via partnerships@invictusgames2020.nl.

 • Hoe kan ik me aanmelden als deelnemer?

  Om in contact te komen met de contactpersoon uit jouw land, kun je een mail sturen info@invictusgames.org

 • Kan ik me direct bij Invictus Games The Hague 2020 inschrijven als single deelnemer?

  Om in contact te komen met de contactpersoon uit jouw land, kun je een mail sturen info@invictusgames.org

 • Zijn er sprekers beschikbaar om namens de Invictus Games The Hague organisatie om presentaties en/of seminars te verzorgen op scholen of andere instanties?

  Wij nodigen je graag uit om bij interesse contact op te nemen via partnerships@invictusgames2020.nl.

 • Kan ik solliciteren voor een baan bij de organisatie van de Invictus Games The Hague 2020?

  Hartelijk dank voor je interesse in de Invictus Games The Hague 2020 organisatie. Op dit moment hebben wij geen vacatures open staan.

 • Kan ik solliciteren voor een stageplek bij de organisatie van de Invictus Games The Hague 2020?

  Hartelijk dank voor je interesse in de Invictus Games The Hague 2020 organisatie. Er zijn nog enkele stageplekken beschikbaar vanaf september 2019 tot februari 2020 en vanaf februari 2020 tot juni 2020. Klik hier om je aan te melden voor een stageplek.

 • Hoe kan ik me aanmelden als vrijwilliger?

  We hebben een team van enthousiaste en gepassioneerde supporters nodig om de Games tot een groot succes te maken. Deze vrijwilligers helpen ons bij het creëren van een onvergetelijke en inspirerende ervaring voor de deelnemers, de families en hun vrienden. De werving van vrijwilligers is inmiddels gesloten. Je kunt je wel aanmelden voor de algemene nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

 • Wanneer start de kaartverkoop en hoe duur is een ticket?

  De kaartverkoop voor de wedstrijden start op dinsdag 20 augustus 2020. Prijzen liggen tussen de 7,50 – 15 euro (exclusief opening en sluiting ceremonie). Meer informatie over tickets vind je via deze link: www.invictusgames2020.nl/tickets

 • Heb ik met een dagkaart toegang tot alle sporten?

  Nee, een dagkaart geeft toegang tot alle sessies van een specifieke sport op een specifieke dag.

 • Mag een begeleider mee naar de rolstoeltribune?

  Een begeleider moet ook een rolstoel kaart kopen, daarmee krijg je toegang tot de rolstoeltribune.

  Hier zijn stoelen beschikbaar voor begeleiders.

 • Zijn er vaste zitplekken?

  In alle venues is er een vrij zitplaatskeuze.

 • Zijn kinderen gratis?

  Kinderen tot 4 jaar zijn gratis mits zij op schoot zitten, indien zij op een eigen stoel zitten moeten zij een junior ticket kopen.

  Junior tickets zijn geldig voor kinderen tot 18 jaar.

 • Ik heb een bestelling geplaatst, maar mijn kaarten niet ontvangen, wat nu?

  Indien je geen tickets of bevestigingsmail hebt ontvangen, neem contact op met onze ticketpartner CM.com via support.tickets@cm.com

 • Wanneer start de kaartverkoop voor de opening en sluiting ceremonie?

  Naar verwachting zal de kaartverkoop medio februari 2020 starten