FAQ

FAQ

 • Wat zijn de Invictus Games?

  De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben.

  De openingseditie van de Spelen werd in september 2014 gehouden in Londen. ZKH de Hertog van Sussex en de beschermheer van de Games, en het organiserend comité hoopten dat deze spelen het begin zou zijn van ‘The Invictus story’ en dat ook andere steden in de wereld de uitdaging tot de organisatie aan zouden gaan.

  Sindsdien werd het grootschalige sportevenement georganiseerd in Orlando (VS, 2016), Toronto (Canada, 2017) en Sydney (Australië, 2018). De vijfde editie van de Spelen, en tevens het eerste lustrum, zal in 2021 worden gehouden in Nederland.

 • Waarom worden de Invictus Games verplaatst?

  In het licht van de coronavirus COVID-19 pandemie is besloten dat de Invictus Games Den Haag 2020, gepresenteerd door Jaguar Land Rover, niet meer kunnen plaatsvinden zoals gepland in mei van dit jaar.

 • Wanneer en waar worden de Invictus Games in 2021 gehouden?

  De vijfde editie van de Spelen, en tevens het eerste lustrum, zal in 2021 worden gehouden in Den Haag Zuiderpark van 29 mei tot 5 juni 2021.

 • Wanneer start de kaartverkoop voor de editie in 2021?

  We zijn heel blij dat we een nieuwe datum hebben voor de editie in 2021. Omdat er nog veel onduidelijk is over hoe de wereld er volgend jaar uit zal zien, verwachten wij niet eerder te starten met kaartverkoop dan januari 2021. Wij zullen via de nieuwsbrief, onze website en social media en media partners aankondigen zodra we weten wanneer de kaartverkoop start.

   

 • Wordt de Invictus Games in 2021 met of zonder publiek georganiseerd?

  Het is onze intentie om de Invictus Games Den Haag met publiek te organiseren. Uiteraard is dit afhankelijk van de dan geldende maatregelen rondom het Covid-19 virus.

 • Blijven mijn tickets geldig voor de volgende keer?

  Alle tickets worden terugbetaald. Iedereen die een ticket heeft gekocht voor 2020 krijgt als eerste de gelegenheid om tickets te kopen in de voorverkoop voor 2021. Alle tickethouders hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.

 • Kan ik volgend jaar nog meedoen als deelnemer?

  Dit is aan het teammanagement van de deelnemende landen die hun eigen teams samenstellen.

 • Krijg ik het geld terug van mijn gekochte tickets?

  Alle tickets worden terugbetaald. Iedereen die een ticket heeft gekocht voor 2020 krijgt als eerste de gelegenheid om tickets te kopen in de voorverkoop voor 2021. Alle tickethouders hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.

 • Zijn er volgend jaar nieuwe deelnemers of komende dezelfde deelnemers volgend jaar ook weer?

  Dit is aan het teammanagement van de deelnemende landen die hun eigen teams samenstellen.

 • Waar kan ik meer informatie opvragen over hospitality en sponsor pakketten?

  De activiteiten rondom de Invictus Games zijn gekoppeld aan de 75 jaar bevrijding van Nederland in 2020 en worden onder andere ondersteund door “founding partners”. We zijn nog op zoek naar meer Invictus Games partners. Deze partijen ondersteunen ons niet alleen om de Games goed te kunnen organiseren maar steunen ook initiatieven gericht op een gezonde en actieve levensstijl voor diegenen met een mentaal of fysieke handicap in de breedste zin van het woord. Er zijn op dit moment verschillende samenwerkingsmogelijkheden, word jij ook onderdeel van The Invictus Games? Wij nodigen je graag uit om bij interesse contact op te nemen via partnerships@invictusgames2020.nl.

 • Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

  Heb je een vraag die niet in de FAQ staat? Stuur je vraag dan naar info@invictusgames2020.nl

 • Waar kan ik mij opgeven om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom de Invictus Games The Hague 2020?

  Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van dit unieke evenement en mogelijkheden om betrokken te worden bij deze Games. En volg onze social media kanalen (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en Youtube) voor het laatste nieuws.