FAQ

FAQ

 • Wat zijn de Invictus Games?

  De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben.

  De openingseditie van de Spelen werd in september 2014 gehouden in Londen. ZKH de Hertog van Sussex en de beschermheer van de Games, en het organiserend comité hoopten dat deze spelen het begin zou zijn van ‘The Invictus story’ en dat ook andere steden in de wereld de uitdaging tot de organisatie aan zouden gaan.

  Sindsdien werd het grootschalige sportevenement georganiseerd in Orlando (VS, 2016), Toronto (Canada, 2017) en Sydney (Australië, 2018). De vijfde editie van de Spelen, en tevens het eerste lustrum, zal in 2022 worden gehouden in Nederland.

 • Zijn mijn tickets van 2020 nog geldig, of moet ik nieuwe tickets kopen?

  In 2020 hebben we alle bestellingen verwerkt en iedereen een terugbetaling aangeboden. Alle tickets uit 2020 zijn dus ongeldig. Voor Invictus games 2022 moeten nieuwe tickets worden gekocht.

 • Wat zijn de andere evenementen die in de plaats worden gepland?

  Die zullen we te zijner tijd bekendmaken, aangezien onze prioriteit ligt bij de toekomst van de Spelen. Naarmate we vooruitwerken, zullen we nieuwe partnerschappen en meer digitale mogelijkheden aankondigen om het herstel van de deelnemers te ondersteunen, tot het moment dat we weer kunnen reizen.

 • Krijg ik bij de ticketverkoop voorrang omdat ik voor 2020 een ticket had gekocht?

  Ja, iedereen die een ticket heeft gekocht voor 2020 krijgt als eerste de gelegenheid om tickets te kopen in de voorverkoop voor 2022.

 • Zullen alle landen volgend jaar naar Den Haag afreizen?

  In overleg met de teams hebben alle twintig hun voorkeur voor het uitstel en hun steun uitgesproken om volgend jaar wel aanwezig te zijn.

 • Wanneer en waar worden de Invictus Games in 2022 gehouden?

  De vijfde editie van de Spelen, en tevens het eerste lustrum, worden 16 – 22 april 2022 worden gehouden in Den Haag Zuiderpark.

 • Wanneer start de kaartverkoop voor de editie in 2022?

  De ticket sales start op woensdag 22 november op deze website. Iedereen die al kaartjes had gekocht voor het evenement in 2020 zal voorrang krijgen en zal op de hoogte worden gebracht via een speciale ticketsales nieuwsbrief.

   

 • Wordt de Invictus Games in 2022 met of zonder publiek georganiseerd?

  Het is onze intentie om de Invictus Games Den Haag met publiek te organiseren. Uiteraard is dit afhankelijk van de dan geldende maatregelen rondom het Covid-19 virus.

 • Kan ik volgend jaar nog meedoen als deelnemer?

  Dit is aan het teammanagement van de deelnemende landen die hun eigen teams samenstellen.

 • Zijn er volgend jaar nieuwe deelnemers of komende dezelfde deelnemers volgend jaar ook weer?

  Dit is aan het teammanagement van de deelnemende landen die hun eigen teams samenstellen.

 • Waar kan ik meer informatie opvragen over hospitality en sponsor pakketten?

  De activiteiten rondom de Invictus Games zijn gekoppeld aan de 75 jaar bevrijding van Nederland in 2020 en worden onder andere ondersteund door “founding partners”. We zijn nog op zoek naar meer Invictus Games partners. Deze partijen ondersteunen ons niet alleen om de Games goed te kunnen organiseren maar steunen ook initiatieven gericht op een gezonde en actieve levensstijl voor diegenen met een mentaal of fysieke handicap in de breedste zin van het woord. Er zijn op dit moment verschillende samenwerkingsmogelijkheden, word jij ook onderdeel van The Invictus Games? Wij nodigen je graag uit om bij interesse contact op te nemen via partnerships@invictusgames2020.nl.

 • Zal de branding veranderen?

  We zijn nog aan het onderzoeken of we de naam of het logo zullen veranderen, om ervoor te zorgen dat we geen grote kosten veroorzaken voor de deelnemers die al materiaal hebben gemaakt.

 • Mijn vraag staat er niet tussen, wat nu?

  Heb je een vraag die niet in de FAQ staat? Stuur je vraag dan naar info@invictusgames2020.nl

 • Waar kan ik mij opgeven om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws rondom de Invictus Games The Hague 2020?

  Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van dit unieke evenement en mogelijkheden om betrokken te worden bij deze Games. En volg onze social media kanalen (Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn en Youtube) voor het laatste nieuws.

 • Hoe zit het met Düsseldorf 2023?

  Het teammanagement voor de Invictus Games Düsseldorf 2023 is ook geraadpleegd en zal de Games in 2023 nog steeds leveren zoals gepland.

 • Ben ik volgend jaar nog steeds vrijwilliger?

  De komende periode gaan wij ons richten op het maken van nieuwe plannen, hier hebben we wat tijd voor nodig. Mocht je interesse hebben om volgend jaar te komen helpen, dan krijg je uiteraard voorrang. Zodra er meer informatie is, over bijvoorbeeld een nieuwe datum en het vrijwilligersprogramma, nemen we contact met jullie op om te kijken wie zich dan kan en wil inzetten.