FAQ

FAQ

 • Wat zijn de Invictus Games?

  De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen. De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en breder begrip en respect te genereren voor hen die hun land dienen of gediend hebben.

  De openingseditie van de Spelen werd in september 2014 gehouden in Londen. ZKH de Hertog van Sussex en de beschermheer van de Games, en het organiserend comité hoopten dat deze spelen het begin zou zijn van ‘The Invictus story’ en dat ook andere steden in de wereld de uitdaging tot de organisatie aan zouden gaan.

  Sindsdien werd het grootschalige sportevenement georganiseerd in Orlando (VS, 2016), Toronto (Canada, 2017) en Sydney (Australië, 2018). De vijfde editie van de Spelen, en tevens het eerste lustrum, zal in 2021 worden gehouden in Nederland.

 • Waarom worden de Invictus Games verplaatst?

  In het licht van de coronavirus COVID-19 pandemie is besloten dat de Invictus Games Den Haag 2020, gepresenteerd door Jaguar Land Rover, niet meer kunnen plaatsvinden zoals gepland in mei van dit jaar.

 • Naar wanneer worden de Invictus Games verplaatst?

  Op dit moment bespreken we mogelijke data met alle belanghebbenden. Wij willen op dit moment niet speculeren over de uitkomst, maar onze ambitie is mei/juni 2021. We hadden gehoopt een bevestigde datum te hebben op het moment van de aankondiging van het besluit, maar we zullen alle belanghebbenden bij elkaar moeten brengen en gezamenlijk moeten beslissen om het best mogelijke resultaat te bereiken.

 • Blijven mijn tickets geldig voor de volgende keer?

  Alle tickets worden terugbetaald. Iedereen die een ticket heeft gekocht voor 2020 krijgt als eerste de gelegenheid om tickets te kopen in de voorverkoop voor 2021. Alle tickethouders hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.

 • Kan ik volgend jaar nog meedoen als deelnemer?

  Dit is aan het teammanagement van de deelnemende landen die hun eigen teams samenstellen.

 • Ik heb al een hotel geboekt, wat nu?

  Wij adviseren u om contact op te nemen uw reisorganisatie.

 • Ik heb al een vlucht geboekt, wat nu?

  Wij adviseren u om contact op te nemen uw reisorganisatie.

 • Krijg ik het geld terug van mijn gekochte tickets?

  Alle tickets worden terugbetaald. Iedereen die een ticket heeft gekocht voor 2020 krijgt als eerste de gelegenheid om tickets te kopen in de voorverkoop voor 2021. Alle tickethouders hebben een e-mail ontvangen met meer informatie.

 • Zijn er volgend jaar nieuwe deelnemers of komende dezelfde deelnemers volgend jaar ook weer?

  Dit is aan het teammanagement van de deelnemende landen die hun eigen teams samenstellen.

 • Zijn jullie in gesprek met de organisatoren van het Eurovisie Songfestival, die ook hebben aangekondigd dat ze van plan zijn om te verhuizen naar 2021?

  Ja, we zijn al vele maanden in contact en vooral nu in het afstemmen van een gewenste datum in 2021. Dit kost tijd.

 • Wat betekent dit voor de Invictus Games Düsseldorf 2022?

  De Invictus Games Foundation is in gesprek met het organisatiecomité van de Invictus Games Düsseldorf 2022, over de mogelijke uitkomst van het verplaatsen van de Invictus Games Den Haag naar 2021. Meer zal te zijner tijd bekend worden gemaakt.

 • Waar kan ik meer informatie opvragen over hospitality en sponsor pakketten?

  De activiteiten rondom de Invictus Games zijn gekoppeld aan de 75 jaar bevrijding van Nederland in 2020 en worden onder andere ondersteund door “founding partners”. We zijn nog op zoek naar meer Invictus Games partners. Deze partijen ondersteunen ons niet alleen om de Games goed te kunnen organiseren maar steunen ook initiatieven gericht op een gezonde en actieve levensstijl voor diegenen met een mentaal of fysieke handicap in de breedste zin van het woord. Er zijn op dit moment verschillende samenwerkingsmogelijkheden, word jij ook onderdeel van The Invictus Games? Wij nodigen je graag uit om bij interesse contact op te nemen via partnerships@invictusgames2020.nl.