“Vrienden en familie zijn zo belangrijk in ons leven, ze helpen ons vooruit”

Carl en Emilie Poulin, een stel dat op een doordeweekse dag patat eet in het Zuiderpark. Alleen zij is een gewonde Canadese soldaat. Carl is haar vriend en supporter.

Hun reis naar de Invictus Games begon toen Emily in december 2021 werd uitgenodigd voor Invictus Team Canada. Carl is trots op Emily: “Het is echt geweldig voor Emily dat ze een plek in het team kon krijgen. Ze heeft helemaal alleen getraind.”

Emily voegt eraan toe: “Hij hoort me zweten in de garage.” Carl helpt Emily niet met trainen, maar laat haar haar energie aan sport besteden en Emily waardeert dat: “Hij zorgt voor de hond”. En Carl vult aan: “Ja, afwassen terwijl ze aan het sporten is”. Carl vindt de Invictus Games bijzonder: “Het is heel leuk om andere mensen te ontmoeten, om erkend te worden voor de behoorlijke uitdaging die ze hebben moeten overwinnen om hier te komen, dus dat is best gaaf.” Carl had nog nooit van de Invictus Games gehoord, maar hij wil er volgend jaar weer bij zijn, wellicht als vrijwilliger.

Tot slot wil Emily aan het einde van de Invictus Games haar waardering uitspreken: “Vrienden en families weten soms niet hoeveel hun steun betekent. En zelfs de vrienden en families die hier deze week niet bij konden zijn, zijn nog steeds zo belangrijk in ons leven om ons vooruit te helpen. Het gaat niet alleen om ons…. We doen ons ding en worden sterker, maar met die sociale kring om ons heen is het heel anders om vooruit te gaan en elke dag sterker te worden. Tegen de vrienden en familie zal ik zeggen: blijf geduldig met ons, blijf ons steunen en als het wordt opgemerkt, maakt het een heel ander verschil voor ons.”